Bambino Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Bambino kedisi, kökenleri yalnızca 2005 yılına kadar uzanan, nispeten yeni ve fark edilmesi kolay bir ırktır. Bu eşsiz kediler, tüysüz görünümleri ve kısa bacaklarıyla tanınır, yani onları minyatür Sphynx kedileriyle karıştırabilirsiniz. Bu çifte gen mutasyonu, onları oldukça nadir bir tür haline getirmekte ve karşılaşan herkes tarafından sevilmektedir.

“Bambino” ismi İtalyanca ‘bebek’ kelimesinden gelir ve bu küçük kedicikler tam olarak böyle görülür. Bakılmayı ve şımartılmayı severler, sevimli küçük boyutlarını insanlardan istediklerini kolayca almak için kullanırlar. Bu tür bir kediyi daha önce hiç görmemiş olsanız bile, genetik olarak Sphynx ve Munchkin kedilerinin soyundan geldiklerini tahmin edebilirsiniz.

Bu sevimli küçük canlılar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Bambino Kedisine Genel Bakış

Bambino, daha yeni bir ırk olduğundan onlar hakkında bildiklerimiz çok yüzeyseldir; genlerinin uzun süreli etkileri hakkında daha fazla bilgi zamanla ortaya çıkacaktır. Sphynx ve Munchkin kedilerinin mükemmel bir kombinasyonu olan bu kediler, hayranlık uyandıracak kadar kısa bacaklara ve benzersiz tüysüz bir görünüme sahiptir. Küçük boyutlu kedilerdir ve çok fazla cesarete sahiptirler, bu da onları evinizde sahip olabileceğiniz çok oyuncu ve eğlenceli kedi dostları haline getirir.

Bambino, cep boyutunda bir cins olabilir ancak sevecen ve dışa dönük kişilikleri ile küçüklükleri sadece vücutları için geçerlidir.

Ağırlık

Tam boydaki Bambinolar genellikle 5 ila 9 kilo ağırlığındadır. Erkekler, dişilerden biraz daha büyük olabilir ancak çoğunlukla Bambinolar küçük bir cins olarak kabul edilir.

Küçük ve görünüşte kırılgan olsalar da bu kediler, boyutlarının istediklerini yapmalarına engel olmasına izin vermezler. Bir Bambino, çok aktif ve enerjik olduğu için kilosunu fazla dalgalanma olmadan koruyabilir. Bambino’nuz yeterince oyun zamanı geçirdiği sürece mutlu ve sağlıklı olabilir.

Boy/Uzunluk

Bambino kedilerin boyutları çok orantılıdır. Boyları 45 cm’ye kadar ulaşabilir, bu da boylarına ve kilolarına göre oldukça uzun görünebilir. Bambino kedilerin orantılı kuyrukları ve vücutları onlara çok yakışır.

Kürk

Bambino’nun kürkü -ya da kürkünün olmaması- son derece tanınabilirdir. Bu kediler, Sphynx kedisiyle neredeyse aynı görünür. Bambino’nuz size doğru paytak paytak yürümeye başlayana kadar muhtemelen onunla karıştırılacaktır.

Tüysüz olsa da, Bambino’nuzun tüm vücudu boyunca şeftali tüyüne benzeyen tüyler olabilir. Vücutları biraz gevşek görünen derin kırışıklıklarla kaplı olacaktır. Bir Bambino’nun rengi de desenleri gibi değişiklik gösterir. Bir Bambino, düz, sivri, gölgeli veya çift renkli olabilir; renkleri siyahtan kreme ve açık kahverengi arasında değişir.

Bambinoların bakım gereksinimleri yüksek olarak kabul edilir çünkü bu cinsin cildi çok hassastır ve yaralanmaya ve güneş yanıklarına eğilimlidir. Bu kediler, tüy dökmese de rahat kalmalarını sağlamak için ekstra özenli bakıma ihtiyaç duyarlar.

Yaşam Beklentisi

Bambinolar, uygun şekilde bakıldıklarında genellikle 12 ila 14 yıl yaşarlar. Cinsin yeni olması nedeniyle, ne tür genetik bozuklukların ve sağlıkla ilgili sorunların aktarılabileceği hakkında çok fazla şey bilinmemektedir.

Bu cinsin sağlık ve yaşam beklentisinin belirsizliğinin bir sonucu olarak bu kediler, acemi kedi ebeveynleri için uygun değildir. Bambinolar, genellikle evlerinde kedilerle deneyimi olan kişilerle daha iyi geçinirler.

Bambino Kedisinin Özellikleri

Bir Bambino gördüğünüzde göze çarpan iki özellik kısa bacakları ve tüysüz vücutlarıdır.

Tüm vücutlarını kaplayan küçük kırışıklıklar nedeniyle size sürekli kızgın ve sinirli görünebilirler. Büyük ve limon şeklinde çarpıcı mavi gözleri vardır. Kulakları uzun ve büyüktür, başlarının çoğunu kaplar ve neredeyse 7/24 çevrelerini izlerler.

Oldukça küçük olmalarına rağmen bu kediler, gürültücü kişilikleri ve yer kaplamaktan korkmamaları nedeniyle hafife alınmamalıdır.

Kişilik ve Davranış

Yalnız takılmak yerine sizinle vakit geçirmeyi tercih eden bir Velcro kedi istiyorsanız sizi Bambino ile tanıştırıyoruz. Bu sevimli ve dışa dönük kediler, kendilerini dışlanmış hissetmemeleri için aile üyeleri tarafından çevrelenmeyi tercih eder. Sarılmayı severler ve bir insanın sıcak kucağında hatta belki tüylü bir kazak içinde olmak isterler!

Bambinolar, oynamayı sever ve eğer onlarla ilgilenmeye devam ederseniz bunu gün boyu yaparlar. Oyuncaktan oyuncağa koşarlar ve hatta yakalamaca oynamayı bile öğretebilirsiniz.

Bambinolar, güneşli noktalara tırmanmayı ve tünemeyi, ayrıca evin etrafında gerçekleşen konuşmalara dahil olmayı severler. Fikirlerini kolayca paylaşacak (özellikle daha fazla ilgi istediklerinde size söylemek için) sesli kedilerdir.

Munchkin cinsi ebeveynleri gibi bu kediler de kendilerine saygı duyan ve uygun şekilde davranabilen çocuklarla iyi geçinirler. Ayrıca diğer kedilerin ve hayvanların arkadaşlığından da hoşlanırlar. Çok uyumludurlar ve apartman dairelerinde rahatça yaşayabilirler. En önemli şey sevdiklerinin etrafta olmasıdır! Gerçekten de bu cins, insanlarından çok uzun süre uzak kalırsa yalnızlaşacaktır.

Bambino Kedisinin Bakımı

Bambinolar, harika kedilerdir ancak çok fazla bakım gerektirirler. Sağlıklı ve rahat olmalarını sağlamak için karşılanması gereken özel cilt bakımı ihtiyaçları vardır.

Ayrıca cesur kişilikleri ve yüksek enerji seviyeleri vardır, bu da her gün Bambino’nuzla oynamaya zaman ayırmanız gerektiği anlamına gelir. Eğer çok fazla zamanı olan biri değilseniz bir Bambino size çok fazla iş çıkarabilir.

Bambinoların vücutlarında çok fazla tüy olmasa da bakım gereksinimleri fazla olabilir. Ciltleri yağlanmaya yatkındır, bu da bakteri ve mantar enfeksiyonları için daha yüksek risk altında oldukları anlamına gelir. Cildini temiz tutmak için yağları sildiğinizden ve Bambino’nun kırışıklıklarının aralarını temizlediğinizden emin olun. Düzenli banyo, hayati önem taşır ve ardından kurulanmak için güzel bir ılık havlu gerekir.

Bambino’nuzun cildi oldukça hassas olduğu için ona karşı nazik olun. Onlar, bütün gün güneşlenmek isteyebilir, kolayca güneş yanığı olabilirler. Bu, sadece kediniz için rahatsız edici olmakla kalmaz aynı zamanda cilt kanserine de yol açabilir.

Kediler için en iyi hijyen uygulamaları arasında banyo alanlarını temiz tutmak (kendi kendini temizleyen bir kum kabı kullanmak bu konuda yardımcı olur), düzenli tırnak kesimi planlamak ve zaman zaman gözlerini, kulaklarını ve dişlerini temizlemek de yer alır.

Bambino Kedi Hipoalerjenik Midir?

Bambino, tipik olarak tüy dökmese de hipoalerjenik olarak kabul edilmezler. Bunun nedeni, tüm kediler gibi tüylerinde, tükürüklerinde ve idrarlarında alerjene neden olan Fel d 1 proteinini üretmeleridir.

Sağlıkla İlgili Sorunlar

Bambino yeni bir kedi türü olduğundan sağlıkla ilgili bilinen veya belgelenmiş belirli riskler yoktur (yanlış bakımdan kaynaklanan cilt enfeksiyonları dışında). Bilinenler, Sphynx ve Munchkin kedileriyle ilişkili sağlıkla ilgili sorunlardan gelmektedir.

Munchkin kedilerinde görülen ve Bambinoların daha yüksek risk altında olabileceği iki durum şunlardır:

Lordoz: Bir kedinin omurgasının içe doğru kıvrılması ve hayati organlara baskı yapması.

Pektus ekskavatum: Göğüs kemiğinin içeri çökmesi ve solunum sorunlarına, kilo kaybına ve genel bir iştahsızlığa neden olması.

Sphynx kedilerinde görülen ve Bambinoların risk altında olabileceği bir durum da şudur:

Kalıtsal miyopati: Bir kedinin kasları zayıflamaya başladığında günlük görevlerini yerine getirmesi daha zor hale gelir.

Bir Bambino Kedisi Sahiplenmek

Bir Bambino sahiplenirseniz tüm arkadaşlarınız arasında en sevimli, en havalı, en benzersiz evcil hayvana sahip olacağınızı bilin. Herkes Bambino’nuzla tanışmak isteyecek ve uygun tanıtımlarla Bambino’nuz ilgi odağı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Bir Bambino evlat edinmek, sizi bir kedi için yapacağınızı asla hayal edemeyeceğiniz şeyleri yapacağınız yeni bir sevgi seviyesiyle tanıştıracaktır. Bir Bambino’yu sevmek demek, onun mutlu, sıcak, rahat olmasını, egzersiz yapmasını ve takdir edilmesini sağlamak demektir.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.