Bengal Kedisi: Karakteristik ve Fiziksel Özellikleri, Bakımı

Bu kendine özgü cins, diğer evcil kediler arasında öne çıkmaktadır.

Bengal kedisi, tıpkı vahşi bir kedi gibi görünür ancak insanlara karşı sevecen ve güvenilir bir kişiliğe sahiptir. Bengaller, göz ucuyla bakıldığında evinizi bir orman kedisinin istila ettiğini düşünmenize neden olabilecek benzersiz, canlı renklere ve desenlere sahiptir.

Egzotik görünümleri nedeniyle Bengaller, çok popüler bir evcil hayvandır ve birçok kediseverin istek listesinde yer alır. Yine de bu kedigiller acemiler için değildir.

Son derece zeki ve oyuncudurlar, yüksek aktivite seviyeleri ve ciddi bir ilgi ihtiyaçları vardır. Eğer boş zamanınız varsa ve sizi aktif tutacak, eğlendirecek bir evcil hayvan arıyorsanız Bengal kedisi sizin için harika bir seçenektir.

Bengaller, benzersiz ve vahşi görünümlüdür, bu da onlara bir tür mistisizm ve çekicilik kazandırır. Bununla birlikte, çok fazla çalışma gerektirebilirler, bu nedenle bu özel cinse adanmış olmanız gerekir.

Bengal Kedisine Genel Bakış

Bengal kedisi, Asya leopar kedisi ile evcil kedi ırklarının çaprazlanmasıyla oluşturulmuştur. Bu kedi, canlı benekleri ve kendine özgü mermer kürküyle dikkat çeker. Bengal kedisi, leopar, jaguar ve ocelot ile aynı rozet işaretlerine sahip tek evcil kedidir.

Bu kedi, orta ila büyük bir cins olarak kabul edilir ancak genellikle zayıf ve kaslıdırlar. Güçlü vücutları vardır ve günün büyük bir bölümünde aktif kalırlar. Bastırılmış enerjinin bir kısmını serbest bırakmak için çok fazla oyun zamanına ihtiyaç duyarlar.

Ağırlık

Bengal kedisi, evcil kedi ırkları arasında daha büyük olan taraftadır ve erkekleri genellikle dişilerden daha büyüktür. Beslenme ve aktivite düzeyine bağlı olarak, kilo kolayca dalgalanabilir, bu nedenle Bengal kedinizin sağlığına dikkat etmeniz çok önemlidir.

Erkek bir Bengal kedisi tipik olarak 10 ila 18 kilo arasında (en büyüğü yaklaşık 22 kilodur), dişiler ise yaklaşık 8 ila 12 kilo ağırlığındadır. Bengaller, tipik olarak incedir ve kaslarını zarif bir şekilde gösterirler.

Boy/Uzunluk

Kuyruklarının ucundan burunlarına kadar çoğu Bengal kedisinin uzunluğu 35 ila 45 cm arasındadır. Ön ayaklarından biraz daha uzun olan arka ayakları eğik bir açıya sahiptir. Daha büyük bir cins olarak kabul edilmelerine rağmen en büyük kedi cinsi olmaktan uzaktırlar.

Kürk

Bengallerin tekir tüyleri şüphesiz en çarpıcı özellikleridir. Bengal kedisi, tımar edilmesi oldukça kolay olan kısa ila orta uzunlukta bir kürke sahiptir. Ayrıca son derece ipeksi ve yumuşaktır.

Bir Bengal kedisi, benekli veya mermer tekir desenlere sahip olabilir. Benekli Bengaller, kürklerinin geri kalanıyla oldukça kontrast oluşturan koyu ve keskin beneklere sahiptir. Benekli Bengal kedileri, en yaygın ve kolay tanımlanan Bengal kedileridir.

Mermer Bengal kedileri, yatay olarak akan, asimetrik, rastgele desenlere ve iki veya daha fazla renge sahip lekelere sahiptir, bu da onları benekli bir Bengal’den daha da belirgin hale getirir.

Yaşam Beklentisi

Bengal kedileri, gelişebilecekleri bir ortamda bulunduklarında uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilirler. Tipik olarak 12 ila 16 yıl yaşarlar ancak çoğu bunu aşar ve zarif bir şekilde yaşlanır. Doğru bakım, evcil hayvanınızın yaşam süresinde büyük bir fark yaratır.

Genel Özellikleri

Bengal kedisi, son derece kaslı olan orta ila büyük boy bir kedidir. Oval gözleri ve genellikle dik duran uyanık kulakları vardır.

Bengal kedisi, tüyleri ve egzotik görünümüyle tanınır. Tüyleri kalın, şık ve yumuşaktır, bu da geceleri (veya herhangi bir zamanda) kanepede takılırken okşamak için rahatlatıcı bir his verir.

Bazı Bengal kürk rengi varyasyonları arasında vizon, kahverengi tekir, gümüş-siyah tekir ve sepya bulunur.

Bengaller ayrıca diğer kedilere göre daha belirgin olan bir primordial keseye sahiptir. Leopar kedileri, vahşi doğada havada süzülmelerine yardımcı olan daha büyük bir ilkel keseye sahiptir ve çiftleşme yoluyla aktarıldığında Bengal kedilerindeki keseler diğer ırklardan daha büyük kalmıştır.

Kişilik ve Davranış

Bengal kedisi, oldukça zeki bir kedi cinsidir. Aktif ve meraklıdırlar ve ilgilerini çeken şeylerin içine girerler. Yükselmeyi ve araştırmayı severler, bu nedenle tırmanacakları ve tüneyecekleri noktaların olması oyun zamanı sırasında keyiflerini artırabilir.

Bazı Bengal kedileri, tasmayı bile kabul eder, bu da açık havanın tadını çıkarabilmeleri için yürüyüşe çıkmaları anlamına gelir. Tüm Bengaller, bundan hoşlanmayabilir ancak birçok Bengal evcil hayvan ebeveyni, kedigillerinin güvenli bir şekilde dışarıyı hissetmelerini sağlamak için bunu denemiştir.

Bengaller, aslında çok insan odaklıdır. İnsan ailelerine karşı son derece sadık ve sevgi doludurlar, getir götür oynamak ve oynarken etkileşimde bulunmak isterler. En fazla keyfi sizinle etkileşime girdiklerinde alırlar, bu nedenle aktivite ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinizde çok fazla ekstra zamana ihtiyacınız olabilir.

Bengaller ayrıca suyla da çok ilgilidir ve eğer su akıyorsa onunla oynamayı severler. Sizinle birlikte küvete veya duşa atlayabilirler!

Bengal Kedisinin Bakımı

Bengal kedileri, oldukça enerjiktir. Onları meşgul tutmak için bolca ilgiye ihtiyaç duyarlar.

Neyse ki tüyleri kısadır, bu nedenle sadece 1-2 haftada bir tımarlanmaları gerekir. Çok sık banyoya da ihtiyaç duymazlar. Kendilerini tımar etmekte iyi iş çıkarırlar ancak haftada bir fırçalamak, tüy yumaklarını minimumda tutmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca Bengalinizin her zaman temiz bir kum kabına sahip olduğundan ve tutarlı bir programla sağlıklı yemek porsiyonlarına sahip olduğundan emin olmalısınız.

Sağlıkla İlgili Sorunlar

Bengal, genellikle sağlıklı bir kedidir ancak onları rutin veteriner kontrollerine götürmek ve diş eti hastalıklarından kaçınmak için ağız hijyenini korumanız gerekir. Bengaller, ameliyat gerektirebilecek hipertrofik kardiyomiyopati ve diz kapağında patellar lüksasyona eğilimlidir. Köpekler gibi bu kedilerde de kalça displazisi gelişebilir.

Eve bir Bengal yavrusu veya kedisi getirmek

Bengal kedisi, uygun bakımı hak eden eşsiz bir evcil hayvandır. Onları gözlemlemek çok eğlencelidir ancak bu hayvanlarda görünüşlerinden çok daha fazlası vardır! Aktivite için geniş alana ihtiyaç duyan zeki ve sevgi dolu yaratıklardır.

Bir Bengal kedisi almayı düşünüyorsanız onlara ihtiyaç duydukları her şeyi ve daha fazlasını vermeye hazır olduğunuzdan emin olun; böylece kucaklamalar, oyun zamanı ve belki de biraz yaramazlıklarla dolu uzun ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlayabilirsiniz.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.