Bullmastiff Köpeği: Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Bullmastiff, İngiltere’den kısa tüylü, iri kemikli ve kaslı bir çalışma köpeğidir. Mastiff ve Bulldog arasında bir melez olarak kökenleri, görünüşünde belirgindir. Kişilik olarak bu cins, akıllı, uyanık ve sadıktır. Bullmastiff’in doğal bir koruma içgüdüsü olmasına rağmen bu cins, genellikle çocuklara ve tehdit oluşturmayan diğer kişilere karşı oldukça naziktir.

Bullmastiff’in Özellikleri

Görünüşte heybetli olmalarına rağmen Bullmastiffler, sakin ve soğukkanlı bir ırktır. İnsan arkadaşlığı için can atarlar ve her zaman yanlarında olmayı tercih ederek sahiplerine ve ailelerine şiddetle sadık kalırlar. Resmi eğitimle gelişirler ve genellikle uysal ve tatlı olarak kabul edilirler.

Sevgi Seviyesi

Yüksek

Samimiyet

Yüksek

Çocuk Dostu

Yüksek

Evcil Hayvan Dostu

Yüksek

Egzersiz İhtiyaçları

Orta

Oyunculuk

Yüksek

Enerji Seviyesi

Orta

Eğitilebilirlik

Orta

Zeka

Orta

Havlama Eğilimi

Orta

Tüy Dökme Miktarı

Düşük

Bullmastiff Bakımı

Bullmastiffler, sevimli aile evcil hayvanları olan çok nazik yoldaş ve koruyuculardır. Uygun şekilde eğitildiklerinde ve sosyalleştirildiklerinde çocuklarla harika bir şekilde geçinirler. Büyük köpekler olarak, küçük çocukları devirme veya küçük bir çocuğun kötü muamelesine kötü tepki verme potansiyeline sahiptirler. Küçük çocuklarla birlikteyken köpeği denetleyin ve evinize bir Bullmastiff eklemeden önce çocuklarınız büyüyene kadar beklemeyi düşünün.

Aile hayatına erişimi olmayan bir bahçede yalnız bırakılırsa bazı yıkıcı davranışlar geliştirebilir. Her şeyden önce Bullmastiff, insanlarıyla yakın bir bağ kuran sadık ve sevecen bir ev hayvanıdır.

Egzersiz

Bullmastiff aşırı aktif değildir ancak cinsin zinde ve motive kalması için rutin egzersize ihtiyacı vardır. Köpeğinizi her gün birkaç kez yürüyüşe çıkarın ve yavruluk döneminden itibaren iyi bir tasma eğitimine başlayın. Bullmastiff, yetişkinlikte o kadar büyük ve güçlü olacaktır ki, tasmasını çekerse onu kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca, bu köpeklerin diğer köpeklerle iyi geçinmesi pek mümkün olmadığından köpek parkında serbestçe koşmalarına izin verilmemelidir. Bullmastiff, kısa burnu nedeniyle aşırı ısınmaya karşı savunmasızdır. Egzersizi abartmayın ve sıcak havalarda köpeğinizi serin tuttuğunuzdan emin olun.

Bakım

Bullmastiff, tipik olarak rutin bakımdan biraz daha fazlasına ihtiyaç duyan kısa bir kürke sahiptir. Bu cins, orta derecede az tüy döker. Ayrıca, Bullmastiff’in kulakları ve yüz derisi kıvrımları (varsa) temiz ve kuru tutulmalıdır. Bu cins, salya akıtan bir ırktır, bu nedenle başını salladığında hazırlıklı olun. Bu köpek için genellikle bir salya bezi taşımak gerekir.

Köpeğinizin tırnakları, aktivite ile doğal olarak aşınabilir, tırnakları kontrol edin. Köpeğinizin diş hijyenine de dikkat etmeniz ve haftada birkaç kez dişlerini fırçalamanız iyi olacaktır.

Eğitim

Tüm köpekler gibi Bullmastiff için de uygun eğitim ve sosyalleşme önemlidir. Genel olarak, bu cins akıllıdır ancak aynı zamanda bağımsız bir çizgiye sahiptir, bu nedenle eğitim sıkı bir tutarlılık gerektirecektir. Köpek, tamamen büyüdüğünde tehlikeli bir duruma yol açabileceğinden insanların üzerine atlama alışkanlığını erkenden engelleyin.

Bullmastiffler, çok evcil hayvanlı evler için iyi bir eşleşme değildir. Yüksek bir av dürtüsüne sahiptirler ve birlikte yetiştirilseler bile kedileri ve diğer küçük evcil hayvanları taciz edebilirler. Benzer şekilde, diğer köpeklerle de iyi geçinemezler. Özellikle erkek Bullmastiffler, herhangi bir cinsten diğer erkek köpeklerle barış içinde yaşamazlar. Kendi bölgesine giren herhangi bir hayvanla karşı karşıya gelecektir.

Diyet ve Beslenme

Bir Bullmastiff, evcil hayvanınızın boyutuna ve aktivite seviyesine bağlı olarak her öğün 1 buçuk bardak ila 2 bardak kuru köpek mamasından oluşacak şekilde günde iki kez beslenmelidir. Köpeğinizin her zaman taze ve temiz suya erişimi olduğundan emin olun. Köpeğinizin ihtiyaçları yaşamı boyunca değişecektir, bu nedenle doğru beslenme programını, miktarını, mama türünü ve egzersiz rutinini geliştirmek için veterinerinizle görüşmeniz iyi bir fikirdir.

Köpeğinizi iki öğün beslemek şişkinlik ve mide torsiyonu (mide dilatasyonu-volvulus) sorununu önlemeye yardımcı olabilir. Bir köpek, yemeği yuttuğunda veya büyük bir öğün yediğinde aşırı gaz üretimine yol açabilir. Bu tür köpeklerde mide bükülebilir ve kan akışını kesebilir, bu da tıbbi bir acil durum haline gelir.

Ayrıca, köpeğinizin kilosunu takip ettiğinizden emin olun ve fazla kilo aldığını fark ederseniz harekete geçin. Obezite, köpeğinizin ömrünü kısaltabilir ve onu başka sağlık sorunlarına yatkın hale getirebilir.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.