Burmilla Kedi Irkı Özellikleri

Burmilla kedisi, ataları olan Birman ve İran kedilerinden gelen harika niteliklerin çoğunu sunan zarif ve uysal bir ırktır. Bu cins, kasıtlı olmayan ancak harika bir kediyle sonuçlanan bir eşleşmedir. Nispeten yeni ve nadir olsa da, bir Burmilla kedisine rastlarsanız onlardan tamamen etkileneceksiniz.

Bu kediler, ilk kez sahip olunacak harika evcil hayvanlardır ancak onlara ulaşmak kolay değildir. Harika Burmilla kedisi ve onunla yaşamanın nasıl bir şey olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Burmilla Kedisine Genel Bakış

Burmilla kedileri, küçük ila orta boyludur. Erkek kediler, tipik olarak dişilerden daha büyüktür. Tıknaz ve kaslıdırlar ancak nazik ve çeviktirler. Bir Burmilla kedisine hayran olduğunuzda yumuşak, pelüş tüylerini ve sakin tavırlarını kolayca fark edeceksiniz. O, kesinlikle sarılmak için yaratılmış bir kedidir.

Ağırlık

Erkek Burmilla kedileri, dişilere göre daha dayanıklı olma eğilimindedir. Dişiler narin görünebilir ancak yine de dayanıklıdır. Bu cins, tipik olarak 6 ila 13 kilo arasındadır ve erkekleri daha ağırdır.

Burmilla’nızın ne kadar aktif ve oyuncu olduğu da ağırlığını etkileyebilir. Birmanya ve İran melezi olan Burmilla’lar, çok aktif ya da uysal bir kişiliğe sahip olabilirler.

Boy/Uzunluk

Burmilla kedileri, küçük ila orta boyludur ve görünüşleri gerçekten farklılık gösterebilir. Bazı Burmilla kedileri, diğerlerinden daha uzun olabilir, çünkü özellikle dişilerin erkeklerden daha zarif ve uzun olduğu bilinmektedir. Burmilla kedileri, orantılı vücutları ve kuyrukları ile 50 cm uzunluğa kadar olabilir.

Kürk

Bir Burmilla kedisinin kürkü, kısa ila orta uzunlukta ve inanılmaz derecede yumuşak olacaktır. Düz veya renkli, desenli olabilirler ancak gri-beyaz, siyah, mavi, çikolata, krem, leylak, kayısı, bej veya kaplumbağa kabuğu gibi çeşitli renklerde olabilirler.

Tüyleri, genellikle tabanda daha krem rengindedir ve uçları pırıltılı bir görünüm verir. Bir Burmilla’nın kürkü, hem Birman hem de İran kedilerinin kürklerini kapsadığı için en dikkat çekici özelliklerinden biridir.

Yaşam Beklentisi

Burmilla kedileri genellikle sağlıklıdır. Uygun şekilde bakıldıklarında genellikle 10 ila 15 yıl yaşarlar.

Burmilla kedinizi mümkün olduğunca uzun süre etrafta ve mutlu tutmak için, egzersize teşvik ettiğinizden, onları besleyici öğünlerle beslediğinizden ve düzenli olarak veterineri ziyaret ettiğinizden emin olun.

Burmilla Kedisi Özellikleri

Burmilla kedileri, çarpıcı özelliklere sahip güzel bir ırktır. Hem zarif hem de güçlü bir görünüme sahip olan bu cins, gözlerini çerçeveleyen ve parlak yeşil göz rengiyle büyük bir tezat oluşturan koyu renkli eyeliner benzeri bir görünüme sahiptirler. Gözleri, genellikle büyük ve badem şeklindedir ve size baktıklarında bu çok belirgindir.

Bu kediler, renkleri ne olursa olsun onlara çok ışıltılı bir görünüm veren parlak, gümüş uçlu tüylere sahiptir. Tüylerinin renkleri çeşitlilik gösterir ve genellikle orta uzunlukta kabul edilir, ancak bu kısadan yarı uzunluğa kadar değişir.

Kişilik ve Davranış

Kişilik açısından Burmilla kedileri, İran ve Burma ırklarının mükemmel bir karışımı olarak bilinir. Burmese, ataları gibi oyuncu, dışa dönük, sosyal ve arkadaş canlısı olmalarının yanı sıra, Persianlar gibi sessiz, bağımsız, hoşgörülü ve rahat olabilirler. Genellikle her iki dünyanın da en iyisini elde edersiniz yani aşırı muhtaç olmadan sevgi dolu ve oyuncu bir kedi.

Burmilla kedileri, diğer evcil hayvanların ve insanlarının arkadaşlığından hoşlanır. Ailelerinin hayatına dahil olmayı severler ancak sürekli eğlenceye ihtiyaç duymazlar. Uysaldırlar ve sizden ilgi talep etmezler, bunun yerine uygun olduğunda sizinle etkileşime geçerler. Elbette, günün sonunda kucağınıza kıvrılıp biraz sevgi istemekten mutluluk duyarlar.

Sevecen ama bağımsız: Burmilla’nız sizin şefkatinizi isteyecektir. Sarılmaktan, güzelce sevilmekten ve nazikçe sevilmekten hoşlanırlar. Öte yandan, bağımsız olabilirler ve kendi alanlarını severler. Onları sevgiye boğmak Burmilla kediniz için stresli olabilir. Onları tanıdıkça ve bir bağ kurdukça kedinizin sevginizi istediği ve istemediği anları anlamaya başlayacaksınız.

Burmilla Kedisinin Bakımı

Burmilla kedileri, az bakım gerektiren yaşam tarzları ve genel olarak rahat tavırlarıyla bilinir. Bu da onları daha önce hiç kedi sahiplenmemiş kişiler için harika evcil hayvanlar haline getirir. Mutlu olmak için sizden çok fazla şey istemeyeceklerdir ancak bu karşılanması gereken belirli ihtiyaçları olmadığı anlamına gelmez.

Burmilla kedileri, diğer birçok kedi ırkına göre daha hareketli olduklarından en sağlıklı yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için onları aktiviteye dahil etmeniz gerekebilir. Örneğin, bu kediler, bağımsız oyunlarla kendilerini yormayabilirler, bu nedenle sizin de dahil olmanız gerekecektir. Burmillalar, diğer kedilerle, köpeklerle, çocuklarla, yaşlılarla kısacası herkesle iyi geçinme eğiliminde olduğundan bu konuda herkes elini taşın altına koyabilir.

İlgi ve Egzersiz

Burmilla kedileri sakar olabilir ancak bu onları evin etrafında tırmanmaktan ve yeni alanlar keşfetmekten alıkoymaz. Burmilla’nız için uzun kedi ağaçları ve sağlam tünekler sunmak, mutlu olmak için ihtiyaç duydukları zenginleştirmeyi almalarını sağlayacaktır. İnsanlarıyla birlikte olma fırsatını geri çevirmeyi sevmedikleri için onlarla ilgilenirseniz sizinle oynamaları muhtemeldir.

Doğru şekilde eğitildiğinde Burmilla kedinizi tasmayla dışarı çıkarabilirsiniz, böylece dış dünyayı güvenle keşfedebilir. Getir götür oynamayı ve bulmacaları tamamlamayı öğrenecek kadar akıllıdırlar, bunların hepsi Burmilla’nızı mutlu etmeye yardımcı olur.

Burmilla’nız günlük yaşamından çok sıkılırsa yıkıcı şekillerde davranarak tepki verebilir. Burmilla’nız için etrafta oyuncaklar ve oyunlar bulundurarak bu davranışı önleyebilirsiniz.

Bakım

Burmilla kedilerinin bakımı, tımar söz konusu olduğunda nispeten kolaydır. Düğümlenme veya keçeleşmeyi önlemek için tüylerini haftada bir kez fırçalamak isteyeceksiniz. Onları fırçalamak için paslanmaz çelik bir tarak kullanabilir ve tüylerinin ipeksi kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Burmilla kedileri, kedilerde çok yaygın bir durum olan periodontal hastalıktan kaçınmak için düzenli diş temizliğinden faydalanabilir. Tırnaklarının da en az ayda bir kesilmesi gerekir. Bu kediler, aşırı kilolu olmaya daha yatkın olduklarından yüksek besleyici bir diyetle beslendiklerinden ve düzenli olarak egzersiz yaptıklarından emin olmak isteyeceksiniz.

Zenginleştirme için uygun oyuncaklara, besleyici mamalara ve kendi kendini temizleyen bir kum kabına sahip olmak, kedinizin evinizde çok rahat, temiz ve iyi huylu kalmasına yardımcı olabilir. Sürekli temiz bir kum kabı, uygunsuz eliminasyon (ve evin içinde izlenen kum) olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

Sağlıkla İlgili Sorunlar

Burmillalar, uzun ve mutlu bir yaşam sürebilen nispeten sağlıklı kedilerdir. Yaşlandıkça alerji ve polikistik böbrek hastalığı gibi böbreklerle ilgili hastalıklar yaşamaya eğilimli olabilirler. Düzenli veteriner randevuları ile kediniz yaşlandıkça tıbbi ve sağlıkla ilgili sorunları tespit edebilirsiniz.

Bir kedi ebeveyni olarak Burmilla’nızda bir sorun olup olmadığını davranışlarındaki değişikliklerden anlayabilirsiniz.

Bir Burmilla Sahiplenmek 

Bir Burmilla kedisi sahiplendiğinizde hayat boyu en iyi arkadaşınız olur. Bu kedi, ihtiyaç duyduğunuzda sizi rahatlatacak ve evinizde bir arkadaş olarak çok mutlu olacaktır.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.