Kedinizin kakası bağırsak paraziti olup olmadığı gibi pek çok şeyi ortaya çıkarabilir. Ancak siyah veya gri gibi tuhaf renkler görmeye başladığınızda , muhtemelen biraz endişelenme zamanı gelmiştir.

Gri kedi kakasına pankreatit veya safra sorunları gibi sağlık sorunları neden olabilir, ancak zehirlerden de kaynaklanabilir.

Kedinizin Kakasının Gri Olmasının Nedenleri:

Fizyolojik Nedenler

Kedinizin dışkısının zaman geçtikçe griye dönebileceğini ve temelde taşlaştığını biliyor muydunuz?

Açıkçası, bir kedinin kakası kahverengi olmalıdır.

Ancak kedi kumundan alıp dışarı atmazsanız ve bir haftadan fazla orada bırakırsanız susuz kalır.

Bu durumda gri renk çok açık, daha çok beyaz olacaktır .

Ancak bunun anlamı, kedinizin aslında herhangi bir sağlık komplikasyonundan muzdarip olmadığı ve muhtemelen kedinizin kakasını kumundan çıkarmadığınızdandır.

Safra Tıkanıklığı

Safra kesesi olarak da bilinen kolesist, karaciğere etkili bir şekilde bağlanan ve bir kedinin sindirimini büyük ölçüde etkileyen küçük ve içi boş bir organdır.

Örneğin, safra kesesinin ameliyatla çıkarıldığı bir kolesistektomi geçirmiş olabilecek kediler, yiyecekleri uygun şekilde sindirebilmeleri için özel bir diyete ihtiyaç duyabilirler.

Ayrıca hayatlarının geri kalanında, bazen suni safra veya diğer hayvanlardan çıkarılan safra şeklinde ilaç almaları gerekebilir.

Safra kesesi bir taş nedeniyle tıkandığında , kedinizin kakası farklı görünmeye başlayacaktır.

Bazen biliyer tıkanıklıklar hayatı tehdit edebilir ve ek sağlık sorunlarına neden olabilir.

Safra salgılarının safra kanalı yoluyla sindirim sistemine atılmasının bir yolu yoksa, kedinizde sarılık, diğer organlarda iltihaplanma ve ayrıca hiperbilirubinemi gelişme riski olabilir.

Muhtemel bir biliyer tıkanıklığın ilk belirtilerinden biri gri kedi kakasıdır.

Sindirim Enfeksiyonları

Gri kaka, gastrointestinal sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir.

Bazı bakteriler ve diğer mikroorganizmalar, florayı ve hatta bağırsak içeriğini, kedinizin normal kaka rengini değiştirebilecek kadar etkileyebilir.

Kedinizde bir sindirim enfeksiyonu varsa, veteriner bir antibiyogram yaptıktan sonra antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekebilir.

Bu nedenle size en iyi tavsiyemiz, bu belirtiyi fark ettiğinizde en kısa sürede verterinere götürmeniz olacaktır.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.