Himalaya Kedisi Özellikleri

Himalaya kedileri ya da sıklıkla adlandırıldıkları şekliyle “Himmies”, Siyam ve İran ırkları arasında melezlenmiş kedilerdir. Bu melezlemenin sonucunda her iki dünyanın da en iyileri ortaya çıkar: İran kedisinin uzun, ipeksi kürkü ve Siyam kedisinin mavi renkli keskin gözleri. Bu kediler, eşsiz görünümlüdür ve sevimli kişilikleriyle sizi kendilerine çekeceklerdir.

Himalaya, dengeli olmalarına yardımcı olan güçlü kemiklere sahip kaslı bir kedidir. Bu kediler, bir odaya girdiklerinde güç ve saygınlık yayarlar. Bu kediciklerin saygısını bir kez kazandığınızda size nezaketle karşılık vereceklerdir.

Himalaya Kedisine Genel Bakış

Himalaya, orta ila büyük boy bir kedi olarak kabul edilir ve bunun ağır kemikleri ve uzun kürkleri ile çok ilgisi vardır.

İkisini birleştirdiğinizde gerçekte olduklarından çok daha büyük görünen bir kedi elde edersiniz. Himmy’ler zaten sağlamdır ancak vücutlarının üstüne kürk eklediğinizde anında daha büyük görünürler.

Ağırlık

Bir Himalaya kedisi için tipik ağırlık aralığı 3 ila 6 kilo arasındadır ve erkekleri biraz daha büyüktür. Kürkleri, özellikle geniş göğüsleri ve yuvarlak karınları ile çok daha ağır oldukları yanılsamasını verir.

Himalaya kedilerinin enerji seviyelerinin düşük olduğu bilinmektedir, bu da kilolarının takip edilmemesi durumunda kilolarını korumak yerine almaya başlayabilecekleri anlamına gelir. Elbette hala oynamayı severler ancak uzanmaktan gerçekten keyif alırlar. Himmie’nizi hareketlendirmek için oyun zamanı başlatmak size bağlı olacaktır.

Boy/Uzunluk

Himalaya kedilerinin boyu, kuyruğun ucundan burunlarına kadar ölçüldüğünde 48 santimetreye kadar ulaşabilir. Kuyrukları, gövdelerine benzer uzunluktadır.

Kürk

Bir Himalaya kedisi, yoğun bir astar içeren uzun, düz kürke sahip olacaktır. Himalayalar, çikolata, leylak, kırmızı, kaplumbağa kabuğu, krem veya bunların arasında birçok renkte olabilir. Himalayalar, Siyam kedileri gibi her zaman belirgin bir renk desenine sahip olacaktır.

2014 yılında Guinness Rekorlar Kitabı, Colonel Meow adlı bir Himalaya-Pers karışımını en uzun tüylere sahip kedi olarak kabul etmiştir.

Yaşam Süresi

Himalaya kedileri, iyi bakıldıklarında 10 ila 15 yıl yaşayabilirler. Yıllar boyunca yanınızda olacak bir kedi arıyorsanız Himalaya sizin için bunu yapabilir.

Bir Himalaya kedisini sevmek özel bir bağlılıktır. Tıpkı sizin 15 yıl boyunca değişip büyüyeceğiniz gibi Himmie’niz de değişip büyüyecektir.

Karakteristik Özellikleri

Bir Himalaya gördüğünüzde ne kadar yuvarlak göründüklerini fark edersiniz. Yuvarlak yüzleri ve vücutları, derin yerleşimli göğüsleri ve geniş omuzları vardır. Büyük kafaları ile kaslı ve iyi gelişmişlerdir. Kulakları tipik olarak küçüktür ve geniş aralıklarla yerleştirilmiştir. Bir Himalayanın büyük, yuvarlak gözleri çarpıcı, meraklı ve dikkatlidir ve çok yuvarlak, hafif çıkık ağızlara sahiptirler.

“Peke yüzlü” veya brakisefal olarak da adlandırılan bebek yüzlü Himalaya, yetiştirme programı çabalarıyla ezilmiş bir yüz geliştirmiştir. Bu görünüm, pek çok kişi tarafından beğenilse de sağlık sorunlarına yol açabilir.

Himalayaların kürkü, onlara daha büyük bir görünüm verir. Göründüklerinden daha küçük olsalar da, yine de sağlam ve güçlü kedilerdir. Himalayanız sağlıklıysa belirgin kaslarını hissedebileceksiniz.

Kişilik

Himalaya kedileri, rahat ve nazik bir evcil hayvanın özüdür. Boyutları, onları inanılmaz derecede sevecen ve uyumlu olmaktan alıkoymaz. İlgiye ve interaktif oyun zamanına düşkündürler, kendilerini eğlendirmek yerine insanlarıyla etkileşime girmeyi tercih ederler.

Bir Himalaya kedisi, arkadaşlık konusunda başarılıdır ve ihmal edildiklerini hissettiklerinde hoşnutsuz olabilirler. Ailelerine olan bağlılıkları sarsılmazdır ve her bir üyeyle kolayca güçlü bağlar kurarlar. Doğuştan gelen bir şefkat ihtiyaçları vardır ve bunu en çok güvendikleri kişilerden beklerler.

Bu kediler, son derece uyumlu ve kabullenicidir, bu da onları yeni insanların yanında rahat kılar. Himalayalar, sadece uysal ve yumuşak başlı değildir aynı zamanda uyarıcı bir mücadeleden de hoşlanırlar. İlgi çekici bir oyun seansından sonra hak ettikleri bir kedi uykusu için yanınıza kıvrılmaktan memnun olurlar.

Bir Himalayanın Bakımı

Himalayanızı tımar etmek çok önemlidir ve biraz zaman alıcı olabilir.

Tüyleri çok ince ve ipeksidir, bu da keçeleşmeye ve dolaşmaya neden olur. Günlük fırçalama için geniş dişli bir tarak kullanmak, Himmie’nizin ipeksi ve yumuşak olmasının yanı sıra temiz kalmasını da sağlayacaktır. Bu, kürklerinde birikebilecek kir ve tozun giderilmesine yardımcı olur.

Rahat ve mutlu olmaları için en üst düzey bakıma ihtiyaç duyarlar. Neyse ki Himalayalar, aile üyeleri tarafından tımar edilmeyi gerçekten severler çünkü bu, onlardan sevgi ve şefkat gördükleri anlamına gelir!

Himalayan’ınızın kum kabını düzenli tutmak da çok önemlidir. Uzun kürkleri vardır ve kendilerini mümkün olduğunca temiz tutmak isterler. Kum kabı doluysa kürklerini ve patilerini kirletme riskiyle karşı karşıya kalırlar.

Kendi kendini temizleyen kum kapları, kedinize görevini yapması ve daha temiz patilerle uzaklaşması için taze bir kum yatağı sağlar.

Olası Sağlık Sorunları

Her Himalayanın sağlık sorunları olmayabilir ancak bu cinsle ilişkili potansiyel riskler hakkında bilgi edinmek önemlidir. Evcil hayvanınıza göz kulak olmak ve onu düzenli olarak veterinere götürmek, sağlıklı ve mutlu kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Himalayalar, düz yüzlere sahiptir, bu da solunum sorunları ve aşırı göz yaşı üretimi riskine yol açar. Ayrıca, böbreklerde kistler oluştuğunda ortaya çıkan ve zamanla bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilen Polikistik Böbrek Hastalığı’na da yatkındırlar. Erken yakalanırsa tedavi edilebilir.

Ayrıca, Himalayalar düşük enerji seviyeleri ve uzanmayı tercih etmeleri nedeniyle obezite riski altındadır. Bu durum, düzenli egzersiz ve kilo takibini bu cins için gerekli kılar. Brakisefalik yapıları nedeniyle diş sorunları da yaygın olabilir ve düzenli diş bakımı gerektirir. Cinsin uzun tüyleri de tüy yumaklarına yol açabilir, bu nedenle günlük tımar bir gerekliliktir.

Bir Himalaya Kedisi Sahiplenmek

Bir Himalaya kedisi, sizin sevginize karşılık olarak size sevgi ve sadakat gösterecektir. Bu kediler, tatlıdır ve zamanlarını aileleriyle birlikte geçirmek isterler.

Herhangi bir evcil hayvana bakmak göz korkutucu olabilir ancak bu yumuşak kedigiller, öğrenmenize ve büyümenize yardımcı olmak için sizinle birlikte çalışır. Bu bağ kurulduktan sonra ortaya çıkan şey ise kesinlikle paha biçilemez!

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.