Kedinizin beslenme düzeninde bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu bilmek başka bir şey ama bu değişikliği nasıl yapacağınızı bilmek bambaşka bir şey! Kediler alışkanlık yaratıklarıdır, bu yüzden onların şimdiki yiyeceklerini yeni bir şeye tercih etmeleri nadir değildir. Değişim onların davranışlarını ve sindirim sistemlerini etkileyebilecek rutinlerini bozar.

Neyse ki kedinizin beslenme düzenini değiştirme zamanı geldiğinde, küçük bir planlama ve
hazırlanma onlar (ve tabii sizin için) için geçişi kolaylaştırmak adına faydalı olacaktır.

Kedinizin Beslenme Düzenini Değiştirmek için İpuçları

Aşağıdaki ipuçları kedinizin beslenme düzenini değiştirmenize ve kedinizi başarılı bir şekilde
yeni bir yeme alışkanlığı edindirmenize yardımcı olacaktır:

1. İhtiyaç Duydukları Değişiklik İçin Doğru Yiyeceği Alın

Kedinizin yemeğini değiştirmeyi düşünmek için birçok neden var – belki sütten kesilecek yeni bir yavru kedimiz var, son sınıf olarak adlandırdığımız kategoriye giren yetişkin bir kedi. Normal yaşlanmanın yanı sıra, veterinerden gelen tavsiye kedinize yedirdiğiniz mamayı değiştirmek için yaygın bir nedendir. Kilolarını azaltmada ya da aşırı tüy toplarını yönetmede yardıma ihtiyacı olan kedilerin bu ihtiyaçlarla tasarlanmış yeni bir mamanın desteğine ihtiyaçları olabilir. Kedinizin diyetini değiştirme nedeni ne olursa olsun, yeni mamanın onların ihtiyaçlarına uyacağından emin olun. Böylece sadece bir kez geçiş yapmanız gerekir ve rutini çok sık değiştirerek sindirim sistemi alışkanlıklarını bozmaktan kaçınabilirsiniz.

2. Yeni Yemeği Aşamalı Olarak Tanıtın

Yavaşlamak yani aralı öğünler kedinizi farklı bir diyete çevirmenin en başarılı yoludur. %25 ölçüsünde yeni mamayı %75’lik tanıdık yiyeceklerle karıştırarak başlayın. Yavaş yavaş önümüzdeki üç gün boyunca oranlarını değiştirin, böylece kademeli olarak yeni yiyecek miktarını arttırıp aşina oldukları yiyeceklerin miktarını azaltın. Bunu bir çeşit zayıflama olarak düşünün — bu sürecin sonunda, sadece yeni yiyecekleri beslemelisiniz (ve kediniz yiyor olmalı).

Kediniz sadece bilinen yemeği yemeyi seçebilir ya da hiç yememeyi … Tabii ki sadece ilk başta. Ama sağlıklı bir kedi bir iki gün boyunca sağlıklı bir soruna neden olmadan öğünleri kaçırabilir. Yavaş ve istikrarlı olan bu yarışı kazanır!

3. Kendi Vücut Dilinize Dikkat Edin

Birisi istemediğiniz garip yemekleri yemen için sizi zorlamaya çalışsa nasıl hissedersiniz?

Yeni mamayı kedinizin mama kabına agresif bir şekilde boşaltıp kedinizin yemesinin daha iyi olduğunu ilan etmek kedinize mamayı yemek için ilham vermeyecektir.

Yaklaşımız sakin, güvenli ve nazik olmalıdır. Hoş bir ses tonu kullanmayı ve kedinizi yeni mamasını tatması için teşvik etmeyi deneyin. Başta kabul etmeseler bile, nazik bir yaklaşım agresif olandan çok işe yarayacaktır.

4. Taleplere Boyun Eğmeyin

Kediler bizim onları eğittiğimiz kadar onlar da bizi eğitirler. Taleplerine boyun eğmek yeni mamayı reddetmelerinin kabul edilebilir olduğunu güçlendirir, bu da uzun vadede yeni diyete geçişi daha da zorlaştırır.

Bu yüzden asla pes etmeyin! Kedinizin bilinen mamasına geri dönmeye yeltenmeyin ve ilk üç günlük süre içinde kedinize ikramlar ve sofra artıkları vermeyin.

5. Islak Yiyeceklerden Kuru Gıdaya Geçmek

Bu, hepimizin en zorlandığı şeydir ama süreci kolaylaştırmanın birkaç yolu var. Kediniz birkaç öğünden daha fazla kuru mama yemeye direnirse, mamayı sıcak suyla karıştırmayı ya da tam tersi olacak şekilde alıştığı ıslak mamayı mikrodalgada ısıtarak katılaştırmayı deneyin. Yukarıda belirttiğimiz gibi en sağlıklı geçiş kuru mama ile ıslak mamayı karıştırmak ve ıslak mama oranını her gün biraz daha azaltmaktır.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.