– Mamalarınız tahılsız mı? Tahılsız mamaların farkı veya avantajı nedir?

Tüm ürünlerimiz tahıl içermektedir.

CatPlus serimiz düşük tahıl oranına sahiptir.

Düşük tahıllı mamalar düşük tane oranı ve daha yüksek protein kaynağı içerir

 

– Mama içeriklerinizde kullanılan protein kaynakları nelerdir?

Hayvansal protein kaynaklarıdır. Örneğin; tavuk proteini, kuzu proteini vb.

 

– Mamaların doğal içeriklerle üretildiğine dair bir sertifikanız var mı?

İçeriklerde sindirimi destekleyici doğal bileşenler kullanılmakta olup iş birliği içinde olduğumuz tedarikçi firmalardan sertifika ve belge talep etme imkânımız bulunmaktadır.

 

– MamaPlus ürünleri hangi analizlerden geçiyor?

Firmamızda yer alan laboratuvarımız bünyesinde 30 parametreye kadar yapılan analizler mevcuttur.

Kimyasal – mikrobiyolojik – organoleptik muayene – toksikolojik analizler olarak sıralayabiliriz.

 

– Kısırlaştırılmış kediler yetişkin maması tüketse sağlık sorunu yaşarlar mı?

Kısırlaştırılmış kediler sık olmamak koşuluyla normal mama yiyebilirler. Ancak operasyon sonrasında kilo almaya daha yatkın hale geldikleri için sürekli olarak yemeleri kilolarında orantısız bir artışa sebep olabilmektedir.

– Mamalarınızın raf ömrü ne kadar?

Ürünlerimizin raf ömrü 18 aydır. Ambalajların, doğrudan güneşe ve neme maruz kalabilecekleri ortamlardan uzak durmak gerekmektedir.

– Obeziteye yatkın bir kedim var. Hangi mamanızı kullanmalıyım?

Eğer patili dostunuzu kısırlaştırdıysanız CatPlus kısırlaştırılmış kedi mamalarımızı tercih edebilirsiniz. Düşük yağ içeriği ve ile ideal kilonun korunmasına yardımcı olur. İçeriğindeki protein ile kas gelişimini desteklerken, lif açısından zengin içeriği sindirimi kolaylaştırır.

 

Kısırlaştırılmamış kediler için ise yüksek lif oranına sahip mamaları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Sindirim işlevlerine yardımcı olmak için lif içerir ve sindirim bozukluğu yaşayan kedilerin dışkı kalitesine fayda sağlar. Yüksek lifli gıdalar kabızlık, ishal, diyabet ve hatta obezite gibi sorunlarda faydalı olabilir.

 

– Köpeğim mama yemeyi bıraktı, bunun için öneriniz var mı?

Köpeğiniz önceden mama yiyorsa ancak artık yemiyorsa, bu durum genellikle sağlık, mama tercihleri veya çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Köpeğinizin ani bir şekilde mama yemeyi reddetmeye başlaması, altında yatan bir sağlık sorununun işareti olabilir. Sindirim rahatsızlıkları, diş veya ağız problemleri, enfeksiyonlar veya başka tıbbi durumlar köpeğin iştahını etkileyebilir. Ayrıca, köpeğinizin mama tercihleri de değişmiş olabilir. Özellikle yeni bir mamaya geçiş yaptıysanız bu sorunun nedeni yeni mamaya geçişten kaynaklanıyor olabilir.

Çevresel faktörler de köpeğin iştahını etkileyebilir. Stres, endişe, rutin hayatta olan ani değişimler, çevresel değişiklikler köpeğin yeme alışkanlıklarını etkileyebilir. Ayrıca yemek kabının her zaman hijyenik olması da önemlidir. Köpeğinizin su ve yemek kabını düzenli aralıklarla temizlemeniz hem sağlık ve hijyen faktörleri hem de köpeğinizin huzursuz olmaması için önemlidir. Köpeğinizin yaşamında yeni bir değişiklik olduysa veya stres altında olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. Köpek mama yemiyorsa ve bu durum uzun süredir yaşanıyorsa veteriner hekiminize danışarak köpeğinizin sağlık durumunu değerlendirmeniz önemlidir.

 

– Köpeğimi en erken ne zaman kısırlaştırabilirim?

Veteriner hekiminize danışarak patili dostunuzu hekiminizin tavsiye ettiği zamanda gerçekleştirmeniz olacaktır.

 

– Yavru kediler ne zaman konserve mama tüketebilir?

Bir veterinere başvurarak yavru kedinize yaş mama vermeniz mümkün. Biz kediler kaç aylıkken yaş mama yer sorusunun en doğru cevabının 3-4 ay olduğunu düşünüyoruz. Kediniz kuru mamaya alıştıktan sonra 2 haftada bir olacak şekilde kedinize yaş mama verebilirsiniz.

 

– Mamalarınız veterinerler tarafından onaylı mı?

Firmamızda üretilen ürünler dünyada kedi ve köpeklerin beslenme gereksinimlerinin bildirildiği standartları ortaya koyan AAFCO (The Association of American Feed Control Officials), FEDIAF (European Pet Food Industry Federation) ve NRC (National Research Councill)’ye uygun olarak üretilmektedir.

 

– Üretimde kullanılan malzemeler yerli mi, ithal mi?

Hem yerli tedarikçi firmalar hem de yurt dışı kaynaklı tedarikçi firmalar ile iş birliği içinde çalışmaktayız.

 

– Çevre dostu bir üretim politikanız var mı?

Çevre dostuyuz, atığımız bulunmuyor. Üretimimizde lisanslı geri dönüşüm firmaları ile çalışmaktayız.

 

– Aldığım mama ambalajını nasıl saklamalıyım?

Kuru ve serin bir ortamda paketin ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz

Direk güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde saklayınız.

 

– Mamamın tadı veya dokusunda bir farklılık fark ettim. Bu normal mi?

Ürün içeriğinde kullanılan farklı segmentlerdeki doğal hammaddeleri farklı firmalardan tedarik etmekteyiz. Kullanılan doğal hammaddelerin işlenmesi açısından farklılık gösterebilir. Tad-koku-renk pigmentleri aynı değildir. Her hammadde kullanım aşamasından önce laboratuvar ekibi tarafından testlere tabi tutulur ve onay sürecinden sonra kullanılır.

– Mamanın rengi her aldığımda değişiyor. Normal mi?

Ürün içeriğinde kullanılan farklı segmentlerdeki doğal hammaddeleri farklı firmalardan tedarik etmekteyiz. Kullanılan doğal hammaddelerin işlenmesi açısından farklılık gösterebilir. Tad-koku-renk pigmentleri aynı değildir. Her hammadde kullanım aşamasından önce laboratuvar ekibi tarafından testlere tabi tutulur ve onay sürecinden sonra kullanılır.

 

– Yavru köpeğime kaç aylıkken kuru mama vermeye başlamalıyım?

Yavrular anne sütünden tamamen kesilip ortalama olarak 6-7 haftalık olduklarında kuru mama verilmeye başlanması gerekir. Bu kuru mamayı ıslatarak vermeniz çok daha iyi olur. Yavrular bu mamaları koklarlar, yalarlar ve ısırırlar.

 

– Kedimde obeziteyi nasıl önleyebilirim?

Kedi kilo kontrolü, genellikle doğru beslenme, düzenli egzersiz ve veteriner hekim kontrolleriyle başlar. İlk olarak, kedinin beslenme düzeni önemlidir. Kaliteli kedi maması, kedilerin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir ve sağlıklı kilo kontrolünü destekler.

 

– Köpeğimin günde ne kadar mama yemesi gerekiyor? 10-12 kg arası.

Köpeğinizin ırkına, yaşına göre beslenme şartlarıda değişiklik göstermektedir.

Ürünlerimizin ambalajlarında beslenme takvimi / rehberi bulunmaktadır.

 

 

– Kedim mamayı bırakıp sadece yaş mama yemek istiyor. Ne yapmalıyım?

Yaş mama, kediler için daha lezzetli ve kolay tüketilebilir olduğundan, kuru mamayı reddetmeleri normaldir.

Kedinize kuru mamayı ilk verişinizde, yaş mamanın içine az miktarda karıştırarak azar azar vermenizi tavsiye ederiz. Genelde kuru mama ile hiç beslenmemiş kedilere, kuru mamanın yapısı alışılmadık gelebilmektedir, bundan dolayı ilk denemede kuru mamayı reddedebilirler.

Bunların yanında kedinizin ağız ve diş sağlığı problemlerinden kaynaklı yememe durumu olabilir.

 

– Kedimi başka bir mamaya nasıl alıştırmalıyım?

Kediye, yeni mamayı yavaş yavaş tanıtmak her zaman en doğrusudur. Et türü aynı olsa bile, yeni formülün tadı, kedilerimize tamamen farklı gelebilir. İlk olarak, yeni mamayı porsiyonun çeyreği kadar, eski mama ile karıştırarak başlayınız, verilen öğün, tamamen yeni mama olana dek miktarı yavaş yavaş artırınız.

Kedim ya da köpeğim için düzenli veteriner kontrolü ne sıklıkla yapılmalı?

Veteriner kontrolleri ve sıklığı kedi ve köpeklerin özel sağlık durumları düşünülerek veteriner hekiminiz tarafından belirlenebilir. İç-dış parazit uygulamaları ve kontroller için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedilerde aşı takvimi nasıl olmalı?

Kedi ve köpeklerde aşı takvimi yavruluk döneminden itibaren belirli aralıklarla uygulamaları kapsayacak şekilde değişmektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Parazit (iç ve dış) tedavisini ne sıklıkla yaptırmalıyım?

Kedi ve köpeklerde parazit uygulamasının sıklığı kullanılan preparatın türüne, yaşanılan çevreye ve bireyin ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğimde kilo kontrolü nasıl sağlanır?

Kedi ve köpeklerde kilo kontrolü için düzenli aktivite ve uygun mama seçimi önemlidir. Fakat kontrol edilemeyen bir kilo kazanımı mevcut ise mutlaka veteriner hekime danışılmalıdır.

Evcil hayvanlarda diş bakımı neden önemlidir ve nasıl yapılır?

Ağız ve diş bakımı yapılmayan evcil hayvanlarda aynı insanlarda olduğu gibi ilerleyen yaşlarda diş taşları, diş eti problemleri, ağız kokusu ve diş kaybı gibi problemler görülebilir. Evcil hayvanlar için özel üretilmiş diş fırçaları ve macunlar mevcuttur. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedim için en iyi tüy bakımı nasıl yapılır?

Kedi ve köpeklerde sağlıklı tüy yapısı tek başına bir etken ile sağlanamaz. Doğru besleme, düzenli tarama, gerekli takviye gıdaları sağlama ve veteriner hekim kontrolü önemlidir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Tırnak kesimi ne sıklıkla yapılmalıdır ve bunu yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Tırnak kesimi kedi ve köpeklerde düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Bu işlem kedi ve köpeğin tırnağının uzama süresine göre bireyden bireye değişiklik gösterir. Kesim işlemi sırasında oluşabilecek aksilikler konusunda ve doğru tırnak kesimi hakkında bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Evcil hayvanlarda deri sağlığını korumak için neler yapılabilir?

Kedi ve köpeklerde sağlıklı deri yapısı tek başına bir etken ile sağlanamaz. Doğru besleme, gerekli takviye gıdaları sağlama ve veteriner hekim kontrolü önemlidir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

 

Köpeğim için hangi oyuncaklar sağlıklı ve güvenlidir?

Kedi ve köpekler için fiziksel aktiviteyi teşvik edecek, oyun sırasında herhangi bir sağlık problemine yol açmayacak, yutma ve parçalama ihtimaline karşı dayanıklı oyuncakların tercih edilmesi doğru olacaktır.

Köpeklerde kısırlaştırma operasyonu hangi yaşta yapılmalıdır?

Kedi ve köpeklerde kısırlaştırma operasyonu ve zamanlaması ırktan ırka ve aynı ırk içerisinde bireyden bireye değişkenlik göstermektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğim için en uygun mama nasıl seçilir?

Kedi ve köpeklerde uygun mama seçimi yapılırken en önemli etkenlerden birisi kedinizin günlük ihtiyaçlarına uygun, tam ve dengeli beslenme sağlayacak mamayı bulmaktır. Mama seçimi sırasında günlük enerji ihtiyacı, fiziksel aktivite ve kısırlaştırma durumu, kedi ve köpeğin tercihi (somonlu, kuzulu, tavuklu vb.) düşünülerek doğru karar verilebilir. Fakat kedi veya köpeğinizin özel bir beslenme ihtiyacı var ise mutlaka veteriner hekim görüşü alınmasını tavsiye ederiz.

Evcil hayvanımın obeziteye yakalanmaması için nasıl bir diyet uygulamalıyım?

Evcil hayvanlarda obeziteye yakalanmama için düzenli fiziksel aktivite ve diyet kontrolü önemlidir. Fakat mevcut bir obezite durumu ya da devam eden bir kilo alımı mevcut ise veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Hangi insan gıdaları köpekler için tehlikelidir?

Çeşitli meyveler, çikolata, soğan, sarımsak vb. dışında tohumlar ve kuruyemişler kedi ve köpekler için tehlike arz etmektedir. Kuru mamalar içerisinde kullanılan tohumlar ve bitkisel özler üretim aşaması öncesinde belirli işlemlerden geçer ve kedi-köpekler için zararsız olacak miktarlarda rasyona katılır. İnsan gıdaları ile ilgili besleme için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kediler su tüketimi neden önemlidir ve yeterince su içip içmediklerini nasıl anlayabilirim?

Kedi ve köpeklerde su tüketimi birçok fizyolojik olayın gerçekleşmesi, organ sağlığı, tüy-deri sağlığı ve özellikle böbrek sağlığı için önemlidir. Özellikle kedilerde su alımı köpeklere oranla daha düşük olabilmektedir. Su alım oranını takip edebilmek için su kaplarını düzenli kontrol etmek ve eski suyunu yenilemek yararlı olabilir. Ayrıca yaş mamalar içerdikleri yüksek su oranları sayesinde su alımına katkı sağlayabilmektedir. Kuru mamaya ek olarak belirli aralıklarla yaş mama verilebilir.

 

Kedim için ev yapımı mama uygun mudur?

Kedi ve köpeklerde beslemenin en önemli detayı tam ve dengeli bir içerik olmasıdır. Kuru mamalarda kedi ve köpeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve fonksiyonel bileşenler ev yapımı mamaların aksine özel olarak formüle edilmektedir. Ek olarak üretim sırasında düzenli testler ve laboratuvar kontrolleri sayesinde mamanın güvenliği sağlanmaktadır. Kedi ve köpeğinizin doğru beslemesi hakkında veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Yaşlı bir kedimin beslenme düzeni nasıl olmalıdır?

Yaşlı kedi ve köpeklerde kilo kontrolünün yapılabileceği ve günlük beslenme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir diyet seçimi önemlidir. Beslenme düzenine ek olarak düzenli aktivite de ilerleyen yaştaki kedi ve köpekler için faydalı olacaktır. Geriatrik besleme ile ilgili veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedim çok yemek yiyor ama kilo almıyor, bu bir sağlık sorunu olabilir mi?

Kedi ve köpeklerde besleme sırasında doğru mama seçimi önemlidir. Fakat her zaman kilo alımı ya da kilo kaybı mama kaynaklı olmayabilir. Genetik yatkınlıklar ya da belirli sağlık problemleri de kilo almada sorun yaşamaya sebep olabilmektedir. Doğru teşhis ve tedavi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Sindirim sistemi sorunları yaşayan evcil hayvanlar için hangi diyet tercih edilmelidir?

Sindirim sistemi problemi yaşayan evcil hayvanlarda diyet tercihi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Çiğ mama (raw food) diyeti kediler için güvenli midir?

Kuru mamalarda kedi ve köpeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve fonksiyonel bileşenler özel olarak formüle edilmektedir. Ek olarak üretim sırasında düzenli testler ve laboratuvar kontrolleri sayesinde mamanın güvenliği sağlanmaktadır. Kedi ve köpeğinizin doğru beslemesi hakkında veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedim neden mama yemeyi reddediyor?

Kedi ve köpeklerde mamayı reddetmenin birden fazla sebebi olabilmektedir. Doğru teşhis ve tedavi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedimdeki stres belirtilerini nasıl anlayabilirim?

Kedi ve köpeklerde stres belirtileri arasında saklanma, saldırganlaşma, etrafa idrar yapma veya idrar kaçırma, iştah kaybı ve davranış bozuklukları sayılabilir. Bu gibi durumlarda veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedim neden fazla miyavlıyor?

Kedi ve köpeklerde vokalizasyonda artışın belirli bir sebebi yoktur. Sters kaynakları, kızgınlık dönemi ve çeşitli davranış bozuklukları buna yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Evcil hayvanımın agresif davranışlarıyla nasıl başa çıkabilirim?

Evcil hayvanlarda agresif davranışların kaynağı ve çözümü için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Yeni bir eve taşındığımda kedim nasıl adapte olur?

Kediler ve köpekler yeni bir ortama veya nesneye alışırken stres yaşayabilmekte ve strese bağlı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Yeni bir ortama veya nesneye alışırken mümkün olduğunca evcil dostunuzu sıkıştırmamaya veya fazla maruz bırakmamaya dikkat etmek gerekir. Fakat düzenli olarak ortam veya nesne ile temas sağlanarak alışma sağlanabilir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğim neden sürekli eşyaları kemiriyor ya da tırmalıyor?

Kedi ve köpeklerde kemirme ve tırmalama hareketi çeşitli olaylara tepki, kaygı, agresyon vb. durumlar sebebi ile gelişebilmektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Evde yalnız bırakıldığında köpeğim neden huzursuz oluyor?

Köpeklerde ayrılık kaynaklı kaygı durumları yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda havlamada artış, nesneleri kemirme ve ısırıp koparma görülebilmektedir. Teşhis ve tedavi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğimle oyun saatlerini daha verimli hale getirmek için neler yapabilirim?

Köpeğinizin sevdiği aktiviteleri onun sağlığına zarar vermeyecek şekilde yapmak bu etkinlikleri daha verimli hale getirecektir. Doğru aktivite programı için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Yavru bir evcil hayvanın sosyalleşmesi için ne tür aktiviteler yapılmalıdır?

Yavru kedi ve köpeklerde sosyalizasyon döneminde hem insanlar ile hem de kedi ve köpekler ile belirli sınırlar korunarak sağlanan oyunlar ve aktiviteler doğru bir sosyal gelişime katkı sağlayacaktır. Yanlış bir sosyalizasyon dönemi sonucunda davranış bozuklukları gelişebilmektedir.

Köpeklerde depresyon belirtileri nelerdir?

Kedi ve köpeklerde depresyon insanlardaki gibi gelişmemektedir. Genellikle bir duruma veya olaya bağlı olarak gelişen, davranış bozuklukları şeklinde kabul edilen içgüdüsel tepkiler olarak düşünmekte fayda vardır. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Yeni bir evcil hayvan sahiplendiğimde mevcut kedimle nasıl tanıştırmalıyım?

Yeni bir evcil hayvanın evdeki diğer bireyler ile tanıştırılması sırasında sabırlı olmak ve diğer bireylere de alan tanımak önemlidir. Belirli sınırlar korunmadan ve acele şekilde yapılan tanışmalar sonucunda sorunlar yaşanabilmektedir. Yeni bir evcil hayvan sahiplendiğinizde mutlaka veteriner hekiminize de danışmanızı tavsiye ederiz.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.