Weimaraner Köpeği: Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Weimaraner, Almanya’dan gelen çelik grisi kürklü, güzel ve atletik bir köpek ırkıdır. Büyük sarkık kulakları ve genellikle mavinin bir tonunda olan ve tazı özelliklerini andıran duygulu gözleriyle tanınırlar. Aslen geyik, ayı ve kurt avlamak için bir sporcu arkadaşı olarak yetiştirilen Weimaraner, bazen Weim veya “gri hayalet” olarak da bilinir. Avda mutlu olan ancak evinizin ve aile hayatınızın büyük bir parçası olmayı seven çok yönlü bir köpek cinsidir.

Weimaraner’ın bakım ihtiyaçları ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Weimaraner’ın Özellikleri

Weimaraner’lar, büyük köpeklerdir ve erkekleri dişilerden biraz daha büyüktür. Çok sevecendirler ve ailelerinin etrafında olmayı tercih ettikleri için genellikle “Velcro köpekleri” olarak anılırlar. Bu nedenle, iyi bir köpek kulübesi köpeği değildirler.

Bu köpeklerin kurnaz bir zekaya sahip oldukları bilinmektedir. İnanılmaz derecede zekidirler ve istediklerini elde etmek için beyin güçlerini nasıl kullanacaklarını bilirler. Weimaraner’ların kapıları açtığı, kapıların kilitlerini açtığı, muslukları açtığı ve daha fazlasını yaptığı bilinmektedir. Sahipleri, bu akıllı köpek cinsinden bir adım önde olmaya ve hem fiziksel hem de zihinsel efor için fırsatlar sağlamaya hazır olmalıdır.

Sevgi Seviyesi

Yüksek

Samimiyet

Yüksek

Çocuk Dostu

Yüksek

Evcil Hayvan Dostu

Orta

Egzersiz İhtiyaçları

Yüksek

Oyunculuk

Yüksek

Enerji Seviyesi

Yüksek

Eğitilebilirlik

Yüksek

Zeka

Yüksek

Havlama Eğilimi

Orta

Tüy Dökme Miktarı

Düşük

Weimaraner Bakımı

İyi yapılı ve sağlam olan bu köpekler, zarafet, güç ve hız timsalidir. Derin göğsü ve uzun bacakları, Weimaraner’ın koşmak için doğduğunu açıkça ortaya koyar. Yeterince egzersiz yapmalarını sağlayabilirseniz bu köpeklerle yaşamak nispeten kolaydır; sadık, eğitilebilir ve nispeten sağlıklı olmalarıyla bilinirler.

Bu kadar farklı bir kişiliğe sahip bir köpeğin ihtiyaçlarını karşılamak zor olabilir. Ayrıca, bir Weimaraner’ın doğal güçlerini kullanmak için bol miktarda egzersiz gereklidir. Bu köpekler, tatlı kişiliklerinin gelişebileceği sıcak, besleyici bir ortama ihtiyaç duyarlar.

Egzersiz

Bu yüksek enerjili bir ırktır. Çoğu ebeveyn, Weimaraner’ları için günlük bir saat veya daha fazla egzersizin gerekli olduğunu görecektir. Egzersiz, fiziksel enerjilerini serbest bırakmalarını sağlayacak ve ayrıca can sıkıntısını ve bunun sonucunda ortaya çıkabilecek çiğneme ve kazma gibi yıkıcı davranışları önlemeye yardımcı olacaktır.

Elbette, sevimli bir yürüyüş partneri olurlar ancak Weimaraner’ınıza koşması için zaman ve alan vermeyi gerçekten planlamalısınız, bu nedenle bu köpek, aynı zamanda ideal bir koşu partneri olur. Çitlerle çevrili arka bahçenizde ya da parkta koşu seansları bile düzenleyebilirsiniz; çitlerle çevrili bir bahçe bu enerjik köpeklerin kaçmasını, diğer hayvanları kovalamasını ve dolaşmasını engelleyecektir.

Koşma ve yürümeye ek olarak, bu köpek ırkı, köpek çevikliği, fly ball, dock diving ve diğer dinamik köpek sporlarında da başarılıdır. Bu da onları aktif aileler için mükemmel bir seçim haline getirir.

Bakım

Bir Weimaraner’ı tımar etmek olabildiğince kolaydır. Şık, az bakım gerektiren kısa kürkünü ara sıra gevşek tüyleri almak için lastik bir köpek fırçasıyla fırçalamak fayda sağlayacaktır.

Arada bir ya da köpeğiniz biraz koktuğunda banyo yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, Weimaraner’ın tüyleri nispeten bakım gerektirmez. Sadece balmumu birikmesine eğilimli olabilen kulaklarını temizlediğinizden, tırnaklarını kestiğinizden ve dişlerini fırçaladığınızdan emin olun.

Eğitim

Weimaraner, kediler, küçük köpekler ve sincap gibi vahşi hayvanlar gibi küçük hayvanları yakalama arzusu olan bir av köpeği olduğu için onu doğru şekilde eğitmek önemlidir. Olumlu pekiştirme eğitim taktiklerini kullanın ve tutarlı olun. Bu cinsin zekası, köpeğinizin net bir sürü liderliği olmadan inatçı ve dirençli olabileceği anlamına gelir.

Bazı Weimaraner cinsi köpekler, çiğneme konusunda çok heveslidir ve hemen hemen her nesneyi ağızlarına alırlar. Köpeğinize erken yaşlardan itibaren neyin çiğnenip neyin çiğnenemeyeceğini öğretin. Ayakkabılarınızı korumak ve köpeğinizin yabancı bir cisim yutma olasılığını en aza indirmek için çiğneme davranışı için güvenli seçenekler sağladığınızdan emin olun.

Diyet ve Beslenme

Weimaraner gibi aktif bir cins, kaliteli ve yüksek proteinli bir diyetle beslenmelidir ve köpeğinizin boyutuna, aktivite seviyesine ve yaşına bağlı olarak, en az iki öğüne bölünmüş olarak günde 4 bardak mama yemesi gerekebilir.

Bu cinsin şişkinliğe maruz kaldığını unutmayın. Bazı ebeveynler, günde birkaç küçük öğün beslemenin bu mide torsiyonu riskini azaltmak için faydalı olduğunu düşünmektedir. Yüksek mama kaplarından veya yavaş beslenen tabaklardan beslemeyi de tercih edebilirsiniz.

Bu köpekler, ödül mamalarını severler ancak obez olmamaları için diyetlerini yakından takip edin. En iyisi ödülleri sadece ölçülü vermek ve dilenme davranışını önlemek için tabağınızdaki yiyecekleri asla paylaşmamaktır.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.