Kalite ile uygun fiyatı bir araya getiren MamaPlus, geniş ürün yelpazesi ve indirimli mamaları ile en sağlıklı mamaları üretmeye devam ediyor.

Yavru Köpekler Nasıl Beslenmeli?

Köpekler, biz insanların bu dünya üzerindeki en yakın arkadaşları, en iyi iletişim kurabildikleri, en tatlı dostlarıdır. Arkadaş olarak sahiplendiğimiz, ev arkadaşı olarak kabul ettiğimiz canlılardır. Evcil hayvan bakmak, çok büyük sorumluluk gerektiren bir iştir. Özellikle sahiplendiğiniz dostunuz henüz yavru ise sorumluluğunuz iki kat daha hassas olacaktır.

Yavru köpeklerin sütten kesilme süreleri 4 ila 6. hafta arasında bir zaman diliminde gerçekleşir. Büyüyüp yetişkin kategorisine girmesi bir, bir buçuk yıl civarı sürmektedir ve bu süreçte her canlı gibi sağlıklı büyümek için yetişkinlere göre daha çok besin ve vitamine ihtiyaç duyarlar. Bu süreç içerisinde de mideleri oldukça hassastır. Bu sebeple minik dostunuza fayda sağlayacak, onun için vitamin ve besin değeri yüksek, ona özel olarak üretilen kuru veya konserve olan yavru köpek mamaları ile beslenmelidirler.

Yavru Köpekler Nasıl Beslenmeli?

Sütten kesildikten hemen sonra kuru mamaya alıştırmak amacıyla direkt kuru mama ile beslemek köpeğiniz için bir adaptasyon sorunu yaratabilir. Bunun için ilk zamanlar alışması açısından kuru mamasına biraz süt eklemek, alışma süreci için faydalı olacaktır. İlk dönemde mamayı koklayarak, yalayarak ısırmaya başlayıp yavaş yavaş kuru mamaya alışacaktır. Sadece süt ile ıslatmak yerine konserve mamalar ile kuru mamayı karıştırarak onun için yumuşak bir öğün elde edebilirsiniz. Bu, onun yeme reflekslerini daha iyi geliştirmesine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda bu şekilde karışımlar yapıp bir öğün elde etmek, mamaya değişik tatlar katacağı için mama daha lezzetli olup onun yemek yerken zevk almasına ve mutlu olmasını sağlar. Süt ile kuru mamayı ıslatma durumu en geç üçüncü ayda bırakılmalıdır. Çünkü süt, üçüncü aydan sonra yavru köpeklerde ishal gibi mide ve sindirim sisteminde sorunlara yol açmaktadır. Süt yerine yukarıda da bahsedildiği gibi konserve veya et suları, kuru mamaya katılabilir.

Seçilen yavru köpek maması kesinlikle çok büyük parçalardan oluşmamalıdır. Mama seçimi yaparken köpeğin hangi cinsten olduğuna çok dikkat edilmelidir. Her cins köpek farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle mama seçimi konusunda uzman veteriner hekiminizden yavru köpek maması tavsiyesi, desteği almak gerekir. Mama seçimi, veteriner tarafından yapılmalıdır.

Yavru Köpek Mama Seçimi Nasıl Olmalı?

Yeni doğan yavru köpekler, mümkünse anne sütü ile beslenmelidir. Ancak böyle bir imkan yok ise yağsız süt ile beslenmesi önerilir.

Sahiplendiğiniz minik dostunuz, daha çok ufak olduğu için onu ilk maması ile tanıştırmadan önce neyle beslendiğini bilmek istemeniz son derece doğaldır. “Yavru köpek mamalarının içinde ne var?” diye düşünüp araştırmanız normaldir. Yavru köpek mamaları, köpeklerin sindirim sistemlerinin rahatlıkla çalışabilmesi için özel olarak üretilen mamalardır ve besin içerikleri de buna uygun şekilde hazırlanmaktadır.

Yavru köpek mamalarında sağlıklı ve dengeli beslenip büyümesi için ihtiyaç duyulan vitamin, protein, fosfor, kalsiyum bulunur. Gelişme evresinde oldukları için de kas gelişimini destekleyici mineraller barındırırlar. Diş ve ağız sağlığı için onlara uygun boyutta üretilen yavru köpek mamaları, gelişim sürecinde bağışıklık sistemlerini de güçlendirir.

Yavru Köpeklerin Beslenme Şekilleri

Her canlı gibi minik dostunuzun da bir beslenme alışkanlığı vardır. Seçilen köpek maması iri taneli değil, ufak taneli olmalıdır. Büyük taneli olan köpek mamalarını tüketmek köpeğiniz için zor olabilir.

Mama seçimini yaptıktan sonra yavru köpeğinizi günde bir kere beslemek yetmeyecektir. Çünkü büyüyen bir can dostunuz var ve onun midesi, günlük beslenme ihtiyacını karşılayacak mamayı bir seferde yiyebileceği kadar büyük değil. Günde en az 2-3 kez beslemeniz gerekmektedir. Bu süre içerisinde de aldığınız mamanın hemen tükenmemesi için 15 kg yavru köpek mamaları almak sizin için daha iyi olacaktır.

Yavru köpekler, 6. haftadan 3. aya kadar toplamda günde 4 öğün mama yemelidirler. Çünkü günlük ihtiyaçlarını tek seferde karşılayamazlar. 3. aydan 6. aya kadar olan süre içerisinde 3 öğün yerler. 6. ay ile 12. ay arasında ise günde 2 öğün mama yemektedirler. Yetişkin köpek kategorisine girdiği takdirde ise kilosuna göre günlük ne kadar yemesi gerektiği mamaların etiketi üzerinde yazmaktadır.

İlk başlarda minik köpeğinizi ev yemekleri ile beslemek, onu ev yemeklerine alıştırmak kesinlikle beslenmesi için yeterli değildir. Yavru köpeklerin beslenmesi için sürekli ev yapımı besinler kullanmak, ufak dostunuzun yaşam kalitesini azaltabilecek besin değerlerinin eksikliğine veya fazlalığına neden olabilir. Örneğin sürekli et, tavuk benzeri besinler vermek, alması gerektiğinden fazla protein almasına neden olabilir. En önemlisi de bazı insan besinlerinin, yavru köpekler için zehir niteliğinde olduğu unutulmamalıdır.

Yavru köpek mamaların içeriğinin önemli olması kadar o mamaların fiyatları da sahipleri için önemli konulardan biri. Her evcil hayvan sahibi, sahip olduğu dostunu kaliteli mamalar ile beslemek ister ama unutulmamalıdır ki her kaliteli mama, pahalı fiyattan geçmemektedir. Kaliteli ve ucuz yavru köpek mamaları da mevcuttur. Önemli olan içeriğinin, besin değerlerinin ve miktarlarının dengeli olmasıdır.

Kalite ile uygun fiyatı bir araya getiren MamaPlus, geniş ürün yelpazesi ve indirimli yavru köpek mamaları ile siz ve can dostunuz için en sağlıklı mamaları üretmeye devam ediyor.

Haberiniz Olsun
MamaPlus hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak ve kampanyalarımızdan yararlanmak için lütfen e-posta adresinizi yazın.