Köpeklerde aşırı ısınma, hafife alınacak bir şey değildir. Havalar ısındıkça ısının yavrularınızı nasıl etkilediğinin farkında olmak önemlidir. Köpeklerde aşırı ısınma, sıcak çarpması ve kalp durması gibi ciddi ve potansiyel olarak ölümcül koşullara yol açabilir. Yaz aylarında köpeğinizin güvenli ve serin kalmasına yardımcı olmak için aşırı ısındığına ve nasıl önleneceğine dair işaretleri öğrenmeniz önemlidir.
Köpeğinizin aşırı ısındığını gösteren işaretler şunlar olabilir:
Sıcak Nefes Alma: Köpekler, aşırı sıcak olduğunda hızlı ve sığ nefes alabilir. Nefes daralması yaşayabilir.
Aşırı Tükürük: Köpekler, aşırı sıcak olduğunda tükürük üretimi artabilir, bu da ıslak ağzından tükürük damlaları akmasına neden olabilir.
Hızlı Nabız: Köpeğin nabzı normalden daha hızlı olabilir.
Zayıflık veya Halsizlik: Sıcak çarpması veya aşırı sıcaklık nedeniyle köpekler halsiz hissedebilirler.
Kusma veya İshal: Aşırı sıcaklık nedeniyle köpekler, mide sorunları yaşayabilir ve kusma veya ishal görülebilir.
Kas Titremeleri: Vücut sıcaklığını düzenlemeye çalışan köpek, kas titremeleri yaşayabilir.
Bayılma: Aşırı sıcaklık nedeniyle köpekler bayılabilir.
Ağızdan Köpük: Aşırı ısınan bir köpeğin ağzından beyaz köpük gelebilir.
Eğer köpeğiniz bu tür belirtileri gösteriyorsa hemen serin bir yere götürün ve su verin. Ayrıca, veterinere başvurmanız önemlidir, çünkü aşırı sıcaklık, köpeğinizin sağlığını tehlikeye atabilir. Köpeğinizi sıcak havalarda aşırı sıcaklıktan korumak için su sağlamak, gölgeli bir alan sunmak ve egzersiz yaparken dikkat etmek önemlidir.
Köpeklerde Aşırı Isınmayı Önleme
Tabii ki, en iyi tedavi önleme. Bazı temel güvenlik uygulamalarıyla köpeklerinizin aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Bunlardan bazıları, aşırı sıcak ve nemli günlerde egzersizi veya açık hava aktivitelerini sınırlamak, köpeğiniz açık havada olduğunda bol miktarda gölge ve su sağlamak ve hiçbir koşulda evcil hayvanınızı park edilmiş bir arabada bırakmamak.
Köpeğinizin uzun tüyleri veya kalın bir kürkü varsa sıcak ayları rahat geçirmesi için onu tıraş ettirmeyi düşünün (cildini güneşten korumak için yeterli kürk bıraktığınızdan emin olun).
Ayrıca, köpeğinizi uzun yürüyüşlere çıkaracaksanız sabahın erken saatlerini veya akşamın serin saatlerini seçmek daha iyi olabilir (sıcak zemin, ayak pedlerini yakabilir). Yanınızda su tutmaya dikkat edin ve arada bir mola verin. Köpeğinizle koşarsanız aşırıya kaçmayın.
Aşırı ısınmanın nasıl tanınacağı, nasıl cevap verileceği ve ilk olarak nasıl önleneceği bilgisi ile donanmış, dört ayaklı arkadaşınızla güvenli, eğlenceli ve mutlu bir yaz geçirmeyi dört gözle bekleyebilirsiniz.