Nasıl Fark Edilir?
Ellerinizi köpeğinizin vücudunda gezdirerek kilo kaybından dolayı köpeğinizin kaburgalarının belirgin bir şekilde çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz.
Köpeğinizi yukarıdan ve yanlardan gözlemleyerek, bel bölgesinin ne kadar inceldiğine bakabilirsiniz.
Köpeğinizi tartarak, dikkate değer bir kilo kaybı olup olmadığını kendiniz anlayabilirsiniz.
Yetersiz Beslenme:
Köpeğimizi yanlış türden mamalar ile besliyorsak bu durum köpeğimizin hızla kilo vermesine sebep olabilir. Mesela küçük ırk köpek ya da yavru köpek mamaları ile beslenen köpeğimiz daha büyük boyutlarda ve daha kuvvetli beslenmesi gereken bir köpek ise yeterli kadar besin alamadığından dolayı kilo kaybetmiş olabilir.
Parazitler:
Parazitler, bir köpeğin sindirim sistemindeki organlarını istila ederek köpeğimizin kilo almasını önleyebilirler. Köpeğimizin bağırsağında parazitler varsa, şişkinlik gibi başka belirtiler de gösterebilir.
Diş Problemleri:
Köpeğimizin dişlerinde apse, enfeksiyon ya da ağrı varsa yemek yerken acı çekmemek için yemek yemeyi reddedebilir. Yemek yiyemediği için de hızlıca kilo kaybetmeye başlar.
Diyabet:
Köpeğimizde diyabet varsa kilo kaybetmesi normaldir. Bir köpekte insülin eksikliği varsa, hücrelerden alacağı besini alamıyor demektir.
Köpeklerin sağlıklı bir yaşama sahip olması için altı temel besin sınıfına ihtiyacı bulunur: su, protein, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller. Her köpek birbirinden farklıdır ve bu besin sınıflarına farklı miktarlarda ihtiyaç duyabilir. Köpeğimizin beslenme gereksinimlerini, hareket miktarını, yaşını, sağlık problemlerini ve varsa genetik sorununu tam olarak anlamak gerekir. Böylece bireysel ihtiyaçlarını karşılayabilecek yiyecekler ve vitaminleri rahatlıkla bulabiliriz.